Vágólapra másolva!
Assenbrenner Tibor nyerte a Suzuki Swift Kupa hetedik futamát, amelyet a Sucsamota családi rendezvény keretein belül rendeztek meg a Hungaroringen. A második helyet Farkas László szerezte meg, a harmadik pedig Bittman Attila lett egy hajszállal Farkas Roland előtt.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A rajt után még Bittman Attila vezetett, de az itt még második helyen forduló Assenbrenner Tibor három körrel később az élre állt, és magabiztosan megnyerte a versenyt


Assenbrenner Tibor nyerte a Suzuki Swift Kupa hetedik, apró csatákban bővelkedő, forró futamát a Hungaroringen. Asi a harmadik körben megelőzte az addig az élen haladó Bittmann Attilát és megkezdte az elszakadást, stabil 22-es időket autózva végül öt másodperc fórral ért be a célba Farkas László előtt.

Farkas László szintén a harmadik körben került Bittmann elé és tartotta is második helyét a célig. Bittmann az ezen a napon 18. születésnapját ünneplő, és az indulást Deli Gyuri bácsitól ajándékba kapó Farkas Rolanddal párban küzdött a bronzért: az utolsó kanyarból fej-fej mellett értek ki, végül Bittmann egy lámpahosszal megszerezte a dobogós helyet.

A hátsó régióban Elekfy Witold és Kismarty-Lechner Gábor vívott sok körön keresztül idegörlő csatát a jobb helyezésért, végül egy-két izgalmas pillanat után Elekfy az ötödik, Kismarty-Lechner a hatodik helyen állapodott meg.

A verseny egyetlen nagyobb akcióját Babják László mutatta be, no nem önszántából, Csermely Gyula dobta ki a fűre, fel is borult.

A Suzuki Swift Kupa VII. futamának ideiglenes eredménye:
1. Assenbrenner Tibor Proex Sport Kft. 33:19,398 perc
2. Farkas László Főnix Motorsport + 5,072 másodperc
3. Bittmann Attila Proex Sport Kft. + 5,683 mp
4. Farkas Roland Főnix Motorsport + 5,701 mp
5. Elekfy Vitold Procar Motorsport + 15,381 mp
6. Kismarty-Lechner Gábor Zengő Motorsport + 16,367 mp


Asi: Nagyon meleg volt. Az első két körben Bittmann Attilával küzdöttünk, ez meglepő volt.. Nagyon jó volt ott elöl menni vele, sajnálom, hogy nem tudott utánam jönni. Tudtam tartani a 22-es időket, a többiek pedig 23-akat, 24-eket mentek. Elégedett vagyom magammal.

Farkas László: Nagyon elégedett vagyok ahhoz képest, hogy az utolsó öt körben már alig tudtam befordulni a kanyarokban, annyira elkoptak a gumik. Látszott is, hogy esnek rám a többiek, szerencsére vége lett a versenynek és sikerült bejönnöm a második helyre.

Bittmann Attila: Fantasztikus verseny volt, jól éreztem magam. Ez volt az első verseny, amelyről el tudom mondani, hogy örömmel szálltam ki az autóból. A végén talán, ha 20-30 centi különbség volt közöttem és Farkas Roland között, vagy 40, de szerencsére sikerült bejönnöm a harmadik helyre.

Farkas Roland: Bittman Attilával kicsit összekoccantunk, de nem lett belőle semmi. Jó verseny volt, élveztem; úgy indult, hogy csak egy jót autózom, ez megvolt, és hozzá még ez a negyedik hely. Örülök neki. Nem ez a legjobb eredményem, tavaly már voltam egyszer harmadik, de nem baj, jövőre majd támadok!

Kismarty-Lechner Gábor: Iszonyatosan meleg volt az autóban, elég nehéz volt koncentrálni, de nagyon szép, tiszta csatákat vívtunk Elekfy Witolddal. Körről-körre közelebb, majd hátrébb kerültem tőle, és az utolsó két körben már megpróbáltunk bejönni a saját helyünkön. Szerettem volna előtte végezni, mert a bajnokságban előtte vagyok, de így is meg tudtam tartani a negyedik helyemet.

Elekfy Witold: Nagyon jó és meleg volt a verseny. A gumik eléggé túlmelegedtek a nyolcadik körre, utána már csak tartani kellett a tempót. Elégedett vagyok, hoztam az elején és a végén is.