Ausztriába költözik a Porsche

Vágólapra másolva!
A Porsche átköltözteti a Boxster és a Cayman modellek gyártósorát Finnországból, Ausztriába. A Magna Steyr 2012-től kezdheti gyártani az eddig a finnországi Valmet Automotive által összeszerelt két modellt.
Vágólapra másolva!



A Porsche Grazba költözteti gyártósorát, amelyen eddig a Boxster és a Cayman modelleket szerelték össze. A döntést a cég elnök-helyettese, Holger P. Härter jelentette be, és közleményében elmondta, hogy 1997 óta a finn gyár több mint 200 ezer autót szerelt össze kiemelkedő minőségben, költözésnek pedig pusztán anyagi okai vannak. A Magna Steyr ugyanis kedvezőbb ajánlatot tett a két típus összeszerelésére, ráadásul nagyobb gyártókapacitással is rendelkezik, így amikor 2011-ben lejár a finn Valmet Automotive-val kötött jelenleg érvényes szerződés, nem hosszabbítják azt meg.

A Porsche németországi gyárát nem érinti a költözés, így a motorokat és a különböző alkatrészeket előállító üzem, marad Zuffenhausenben. A Magna-csoport egyébként nem új szereplő a Porsche életében, ugyanis eddig is készített alkatrészeket autóihoz, így például Ausztriából származnak a kabriók tetőmozgató elemei és néhány karosszériaelem is. Nem a Porsche az egyetlen, amely az osztrák céggel szerelteti össze autóját, ugyanis a Magna Steyr fogja építeni a Mini szabadidőautóját, az Aston Martin Rapide-ot, és a következő Peugeot 308 RC-Z-t is, így az elkövetkező pár év igen mozgalmas lesz a cég életében.