Egyedi Rolls Royce a Pininfarinától

Vágólapra másolva!
A Pininfarina egy titokzatos magángyűjtő megrendelésére, egy Rolls Royce Drophead Coupe alapjain, különleges és egyedi autó építésébe fogott.
Vágólapra másolva!

Teljesen egyedi lesz az az autó, amelyet a Pininfarina épít egy magángyűjtő megrendelésére, akinek kilétét természetesen nem fedte fel a cég. Nem úgy az autóét, legalábbis nagy vonalakban, hiszen csak egy túl sokat nem mutató, de az autó körülbelüli formáját láttatni engedő képet tettek közzé az egyetlen példányban készülő kocsiról. A megrendelő egyébként 2008 augusztusában, a kaliforniai Pebble Beach Concours d'Elegance klasszikus autók találkozóján szeretné bemutatni az autót, amely egy Rolls Royce Drophead Coupe alapjaira épül, és amellyel a háborúk előtti békeidők klasszikus autói előtt szeretne tisztelegni.

Az autó a Pininfarina Hyperion nevet kapta, és ha a motoron nem módosít az olasz formatervező, akkor a 6,75 literes Rolls-motor 453 lóerős marad, és 720 newtonméter nyomatékot termel. Éppen eleget ahhoz, hogy az autó 100 km/óráig 5,6 másodperc körüli gyorsulást produkáljon.

A Pininfarina 2005-ben egy Ferrarit vett kezelésbe, szintén egy magángyűjtő megrendelésére, akkor egy egymillió dolláros Enzóból építették meg a '60-as évek legendás Ferrari 330 P3/4 versenyautóját.

A Hyperion mellett akad még munkája idénre a Pininfarinának, ugyanis az októberi Párizsi Autószalonra egy elektromos tanulmánnyal készülnek, de kiállítják mellette a Genfben bemutatott Sintesi-koncepciót, egy Ferrari Californiát és a kissé átértelmezett Maserati Quattroportéjukat is.

Forrás: [origo]