Roadster változatban is készülhet az új VW Beetle

Vágólapra másolva!
Többféle modellváltozatot készít a Volkswagen az új generációs Beetle-ből, amely várhatóan 2011-ben érkezik majd.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Egy újabb kisérlet, hogy a Beetle még népszerűbb legyen


A Volkswagen már dolgozik a Beetle legújabb generációján, és nem csupán az eddigi két karosszériaváltozatot frissítik, de a gömbölyű kisautóból készülhet akár kétüléses roadster verzió is. Utóbbi kinézete némileg radikálisabbra várható, mint a 2005-ben, a Detroiti Autószalonon bemutatott Ragster koncepció, amely szép kihívás elé állítja a gyárat, tekintve, hogy a vevők a legendás modell reinkarnációjával kapcsolatban sokkal inkább a játékosságra asszociálnak, mint az aszfaltszaggató teljesítményre.

Némileg meglepetés, hogy készülhet akár egy SUV-stílusú variáns is a Beetle-ből, amelyhez a gyár felhasználhatná például a 2000-ben bemutatott Beetle Dune tanulmány egyes elemeit, de az is valószínű, hogy a nemrégiben bejelentett Up! koncepcióról is örököl majd néhány megoldást az új modell.

Mindenesetre az új Beetle valószínűleg a jelenlegi Golf Mk5-ös platformjának felhasználásával készül majd, és számos hasonlóságot mutat majd a Volkswagen új városi kisautó-flottájának többi tagjával. Az új generáció műszaki terveit Németországban, a formatervet pedig a Volkswagen kaliforniai stúdiójában készítik majd el. Martin Winterkorn elnök pedig úgy nyilatkozott a holland Auto Telegraaf lapnak, hogy az autót várhatóan továbbra is Mexikóban, a pueblai üzemben szerelik majd össze.