Motoros rendőrök segítik a BKV-buszokat

Vágólapra másolva!
A BKV-buszok közlekedését motoros rendőrök segítik a jövőben, mert a közlekedési cég a BRFK segítségét kérte. Csütörtöktől húsz motoros rendőr cirkál többek között a buszsávokban: a szabálytalanul parkolókat és a buszsávot jogtalanul használókat keresik.
Vágólapra másolva!

Motoros rendőrök segítik csütörtöktől a BKV járműveit: a járőrök azt ellenőrzik, hogy szabályszegésével senki ne akadályozhassa a tömegközlekedési járművek haladását - jelentette be Bocsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese. A húsz motoros rendőr többek között ellenőrzi, hogy senki ne használhassa jogosulatlanul a buszsávokat, szabálytalan parkolással pedig senki ne akadályozza a tömegközlekedési járművek haladását. Büntetik a buszmegállók illetéktelen használóit is.

Az akció csütörtökön nem fejeződik be, a jövőben is, előre be nem jelentett helyszíneken, időpontokban fogják ellenőrizni, hogy senki ne akadályozza a tömegközlekedési járművek haladását, a szabálytalankodókkal szemben pedig azonnal fellépnek - közölte a BRFK.

A rendőrök segítségét a BKV kérte még tavaly, az együttműködési megállapodást idén januárban írták alá. Mihálszky Gábor, a BKV megbízott közlekedési vezérigazgató-helyettese közölte: tavaly év végén kezdődött tárgyalás a BRFK és a BKV között. Problémát jelent, hogy illetéktelenek használják a buszsávokat, a kereszteződésekben bent rekednek az autók, és ezzel akadályozzák a BKV járműveit, személyautók is használják a csak a BKV járművei számára megnyitott területeket, például a Kálvin téren. Emellett a szabálytalanul parkolók akadályozzák a buszokat abban, hogy rendesen beálljanak a megállókba - magyarázta.

Az elmúlt három hónapban 180 olyan eset volt, hogy szabálytalanul parkoló járművek több mint 20 percig akadályozták a BKV járműveinek haladását - mondta a vezérigazgató-helyettes.