Minden kiderült a Corvette ZR1-ről

Vágólapra másolva!
Eddig csak a teljesítményét és a végsebességét ismertük, de a GM közzétette a valaha épített legerősebb Corvette gyorsulását, fogyasztását, és árát is.
Vágólapra másolva!

A 6,2 literes, kompresszoros V8-assal hajtott Corvette ZR1-ről már eddig is tudtuk, hogy képes megfutni a 330 km/órát, a General Motors azonban most a kocsi gyorsulását is elárulta. A hivatalos adat szerint 0-96 km/órára 3,4 másodperc alatt gyorsul fel a ZR1, a negyed mérföldet pedig 11,3 másodperc alatt teszi meg.

A 638 lóerős, és 819 Nm nyomatékú LS9 erőforrás, a GM szerint a világ legtakarékosabb 600 lóerőnél erősebb motorja. Városban 16,8 litert, országúton 11,7 litert kér a gyár szerint száz kilométerre, ami valóban nem sok ekkora teljesítménytől, más kérdés, hogy a gyakorlatban is ennyit eszik-e. Az autó ára igencsak jutányosnak mondható képességeihez képest, 103 ezer dollárt kérnek érte a tengerentúlon, ami 16,2 millió forintnak felel meg. Persze ha itthon is kapható lesz, valószínűleg 20 milliónál is nagyobb összeg áll majd az árcéduláján a vámok és adók miatt.



A ZR1 330 km/órával száguld a gyári tesztpályán