Vágólapra másolva!
A Fiat bemutatta a Fiorino kisteherautó személyszállító változatát, ami kedvező árával és praktikus utasterével sok vevő szerezhet magának.
Vágólapra másolva!

Csak idő kérdése volt, hogy a PSA és a Fiat által közösen fejlesztett kisáru-szállítóknak (Citroën Nemo, Peugeot Bipper, Fiat Fiorino) megjelenjenek az üvegezett, ülésekkel berendezett személyszállító változataik. A hármas ikrek közül a Fiat lépett elsőként, mert már bemutatta az első képeket a Fiorino Qubóról. A négy méternél négy centivel rövidebb autó 1,73 méteres magasságának köszönhetően várhatóan öt utas kényelmes szállítását teszi majd lehetővé, miközben a csomagokat sem kell majd otthon hagyni, mivel övvonalig pakolva 350 liter, tetőig pakolva pedig 650 literes a csomagtartó. Ha a hátsó üléseket kiszerelik, akkor a teherautó-változat 2,5 köbméteres rakodótere áll rendelkezésre.

Bevezetésekor kétféle motorral, a 73 lóerős 1,4-es benzinessel, és a részecskeszűrővel is rendelhető 75 lóerős 1,3-as dízellel lehet majd megvásárolni a Fiorino Qubót, mindkettővel 155 km/óra az elérhető legmagasabb sebesség. A gyár szerint az ötfokozatú kézivel és hatfokozatú robotizált váltóval is kérhető dízel akár ezer kilométeres hatótávolságra is képes lehet 45 literes tankjával, de a nyolcszelepes benzines sem kér többet hét liternél száz kilométeren. A kétféle felszereltséggel (Active és Dynamic) érkező Fiorino Qubo alapára Nyugat-Európában 13 ezer euró lesz, ami nagyjából egy jól felszerelt Panda vagy egy fapadosabb Grande Punto árának felel meg. A magyarországi értékesítés augusztusban veszi kezdetét.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]