Sportmodellt tervez a Lancia

Vágólapra másolva!
A Lancia úgy érzi, a márkának szüksége volna némi frissítésre, és ezt egy új modell, valamint a valamikori sportautó, a Stratos és a Beta Montecarlo modellek segítségével képzelik el.
Vágólapra másolva!

Egyelőre a rejtély homálya fedi azt az új modellt, amelyet a Lancia tervez. Olivier Francois, a Lancia elnöke egy autós szaklapnak elmondta, hogy a márkának szüksége volna némi arculatfrissítésre, hogy újra ugyanazt gondolhassák róluk a vevők, mint régen, vagyis hogy olyan erőtől duzzadó, férfias autókat építenek, amelyeket élvezet vezetni. A bizonytalanságot jelzi, hogy az elnök hozzátette, reméli, hogy erről az elképzelésről a Fiat csoport elnökét is sikerül meggyőzni.

Egyelőre egyetlen műszaki részlet, de még egy hevenyészett vázlat sem került napvilágra a jövőbeni modellről, ám a Lancia-elnök elmondása szerint a márka szeretné, ha az autó valamilyen módon a Stratos, illetve a Beta Montecarlo reinkarnációja volna. "Két nagyszerű autóról beszélünk, mindkettő nagyban öregbítené a márka hírnevét, és pont arra van szükségünk, hogy utcai sportautót alkossunk, ne pedig versenyautót." - nyilatkozta Francois.

Az új sportautó bemutatása közelebb lehet, mint azt sejtetik, ugyanis 2009-ben, a Genfi Autószalonon a Lancia egy tanulmányt állít majd ki, várhatóan a Delta kupé változatát. Mivel szintén 2009 őszén érkezik az új Ypsilon, a két új modell között jól megférne egy harmadik méretű is - állítja a Lancia vezére.