Hivatalos képeken a Ford Focus RS

Vágólapra másolva!
Napvilágot láttak az első hivatalos fotók az - egyelőre még álcázott -, 280 lóerős Focus RS-ről, amelyek a Nürburgringen, a megbízhatósági teszten készültek.
Vágólapra másolva!

Már folynak a megbízhatósági tesztek az új Ford Focus RS-sel, legalábbis a Nürbrugringen készített fotókon a gyár szerint már a 2009-es modell látható - igaz, egyelőre még csak álcázva.

Az új Focus RS a Ford 2,5 literes, Duratec erőforrás némileg áthangolt változatát kapja, 280 lóerővel, és 400 newtonméter nyomatékkal, amelyet az első kerekek közvetítenek az aszfaltig, részlegesen önzáró differenciálmű segítségével.

Jost Capito, aki korábban az első generációs Focus RS fejlesztéséért felelt még 2002-ben, most pedig a 2009-es modell és a Fiesta ST fejlesztését felügyeli, azt állítja, hogy az új modellben minden a vezetési élményről szól, ahogy eredetileg, már az első generációs RS modelleknél is ez volt a fő szempont. "A fejlesztés során hűek maradtunk az RS-hagyományokhoz, vagyis egy kompromisszumok nélküli, csupán a teljesítményről és a vezetési élményről szóló utcai autót hoztunk létre. Az új modellben egyszerre van jelen egy valódi RS ereje, szíve és lelke, amelytől igazán izgalmassá válik naponta autózni vele. Jelenleg intenzíven teszteljük az autót a Zöld Pokolnak is nevezett németországi pályán." - mondta Capito.

A Ford Focus RS júliusban mutatkozik be, a Londoni Autószalonon, a gyár ekkor teszi közzé a részletes műszaki adatokat is.

Forrás: [origo]