Élesedik a harc a Seat Leon Szuperkupában

Vágólapra másolva!
A tegnapi fiaskó után a Seat Leon Szuperkupa hatodik futamát Wéber Gábor nyerte, aki a két Norbival csatázva nagyszerű versenyt produkált. Michelisz lett a második, Kiss a harmadik, de Brachna Dávid és Hatvani Bálint is egyre közelebb kerül a vezető trióhoz.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Wéber Gábor ismét előhúzott valamit a kalapból, de a két Norbi (Kiss és Michelisz) teljesítményét is csak dicsérő szavakkal lehet illetni


A pole pozícióból induló Kiss Norbert elsőségét nem sokáig tudta tartani, ugyanis Wéber Gábor már a rajtot követően megszerezte a vezető helyet, sőt a kettes kanyarban már Michelisz Norbert is befurakodott a bajnok mellé. Kiss Norbert nem sokáig hagyta így a helyzetet, hiszen előbb Micheliszt előzte vissza, majd Wébert kezdte kergetni. A három fiú fej-fej mellett fantasztikus versenyt varázsolt a Hungaroring aszfaltjára, amelybe néhány hiba is belecsúszott. Michelisz kicsit megkoccolta Kiss Norbit, de visszaengedte maga elé, majd a verseny végén Kiss Norbi fékezte el magát, aminek köszönhetően Micheliszé lett a második hely. Utóbbi a verseny végén még Wébert is utolérte, de a sorrend már nem változott.

Forrás: [origo]

Michelisz, Wéber és Kiss fantasztikus tempót diktálva gyönyörű küzdelmet varászolt a Material Kupa zárónapjára. Kiss Norbert továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot


Nem szabad megfeledkezni az élen állók mögül alig lemaradó Brachna Dávidról és Hatvani Bálintról sem, akik szintén nagyon jó versenyt futottak, így összességében az első ötös futott szédületes tempót. Taktikus versenyzéssel Kontra György lett a hatodik, míg az egyre javuló Csuti László a hetedik. A további pozícióharcok egészen a verseny végéig tartottak, többen is keményen felléptek az előnyösebb helyezésekért.


Seat Leon Szuperkupa hivatalos végeredmény VI. futam:
1. Wéber Gábor (Zengő Motorsport) 27:41,781 perc
2. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport) + 0,51 mp
3. Kiss Norbert (IMC Motorsport) + 2,080 mp
4. Brachna Dávid (Warm Up) + 3,251 mp
5. Hatvani Bálint (Zengő Motorsport) + 4,744 mp
6. Kontra György (Zengő Motorsport) +26,635 mp

Wéber Gábor: Nem akartam fölöslegesen új gumit elhasználni, ezért a tegnapiakat tettem fel, megcseréltem az első és a hátsót. Tudta, hogy egész pici hiányozni fog belőle a maximumhoz, de úgy gondoltam, meg tudom csinálni. A rajtnál megelőztem Kiss Norbit, és amikor egymással voltunk elfoglalva Michelisz Norbi megelőzött. Végig harmonikáztunk, az utolsó négy-öt körre már borzasztó volt a gumi, alig lehetett fordulni vele. Kiélezett volt a küzdelem, főleg így, hogy mi az EB-n is megyünk -szeretném, ha Norbi is mehetne ott -, szerettem volna nyerni, de nem volt nagy győzelem. Azon voltam, hogy megvédjem a becsületünket, miután tegnap elszállt a futam számunkra.

Michelisz Norbert: Más íven megyek, mint a Norbi, és éreztem, hogy picit később tudok majd fékezni, és be tudtam bújni mellé. Mikor már majdnem mellette voltam, gondoltam, nem veszem el a gázt, annak csak rossz vége lehet. Sajnálom, hogy a tizenkettes kanyarban korábban fékezett, mint szokott, ezért véletlenül nekiértem, de ezzel nem vesztett pozíciót és távolságot sem. Az utolsó két körben már majdnem ledolgoztam a hátrányomat Gáborral szemben, lehetett volna még pár körrel hosszabb a verseny. De elégedett vagyok és gratulálok Gábornak.

Kiss Norbert: A rajtot megint elrontottam, és ez lett a vesztem, mert bekerültem Wéber és Michelisz közé, és nem tudtam nyugodtan menni az én tempómat. Előre is kellett figyelnem közben, Norbi is sokszor tudott támadni. Végül nem jött ki lépés, a célegyenes végén próbáltam rövidet fékezni, de túl közel voltam a Gabihoz, de ki tudtam kerülni. A következő kanyarban Norbi is meg tudott előzni.

Hatvani Bálint: Megint én voltam az első a rajtnál, aki elvette a lábát a gázról és a fékre lépett, így sikerült a második helyről ötödiknek elfordulnom. Utána annyira meg akartam verni Brachna Dávidot, hogy elmelegítettem a gumikat, leestem mindenhol az ívről. Ezek után már nem volt esélyem beleszólni a küzdelmekbe az élen. A tegnapi második hely után megint legalább egy második helyet szerettem volna, nem tetszett, de most így sikerült.

Kontra György: A rajt után Bárkóra próbáltam rámenni, eközben észre sem vettem, hogy Balásdival volt egy kis kontaktusom. Sokkal jobb volt a verseny, mint tegnap.