Kiss Norbert nyerte az időmérőt

Vágólapra másolva!
Kiss Norbert nyerte a Material Center Kupa első versenynapjának seatos időmérőjét. Meglepetésre Hatvani Bálint futott be a második helyre, Wéber harmadik, Michelisz ötödik.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Kiss Norbert csapatot váltott, de a gyorsasága a régi. Megint ő indulhat a poleból

A SEAT Leon Szuperkupa 17 fős mezőnyében Kiss Norbert rajtolhat a futamon az élről. Hatvani Bálint 0,326 másodperccel maradt le riválisa mögött, a harmadik helyet pedig Wéber Gábor szerezte meg. Czollner Gyula mindössze 1 mért kör teljesítéséig jutott az időmérő edzésen, mivel a sikánt követő balos kanyarban felborult és összetörte a SEAT-ot. Meglepetésre a másik európakupás menő, Michelisz Norbert sem ment túl jól, hiszen csak az ötödik időt érte el, mivel Brachna Dávid beelőzte. Érdekes verseny lesz, az biztos.

Hatvani Bálint (SEAT Leon Szuperkupa): "Nagyon jól sikerült az időmérő, végre tudtam olyan időt menni, amit szerettem volna, igaz meglehetett volna az első hely is, csak a köröm végén feltartottak. Ilyenkor sajnálom, hogy nem jutott elég pénz az EB-re, hiszen jó időket tudok menni. A cél, hogy holnap versenyt nyerjek!"

Wéber Gábor (SEAT Leon Szuperkupa): "Egyáltalán nem tetszett, nem mentem igazán normálisan még a ringen a baleset miatt. Ráadásul megint olyan változékony az időjárás, így nem akart felmelegedni a hátulja, még két kör után is csúszott a feneke nem lehetett normálisan menni. Amikor meg elkezdtem nyomni, történt Gyula balesete, így a dupla sárga zászlónál be is jöttem a boksz utcába, hogy ne körözzek feleslegesen. Végül nem lett piros zászló, így visszamentem, de nem igazán sikerült a mért időm. Körülbelül sejtettem, hogy nem lesz jó, ugyanannyit mentem, mint halálra kopott gumikkal tegnap szabadedzésen. Tudtam, hogy ezzel az idővel sehol sem leszek, csodálom, hogy a harmadik hely meglett vele."