Újra brutális autócsodák a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Hétvégén újra összecsap a gyorsasági bajnokság összes kategóriája, méghozzá jónéhány külföldi menővel kiegészülve. Ismét kapkodhatjuk a fejünket az autócsodák után, hiszen a DTM és GT autók mellett biztosan látványos versenyt vívnak a hazai márkakupások is.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Porschékból most sem lesz hiány, de lesz azért ennél komolyabb autó is


Ezen a hétvégén (június 13-15.) újra nemzetközi autóverseny lesz a Hungaroringen, nem is akármilyen résztvevőkkel. A minden évben nyár elején esedékes a Material Center Kupa, amely nem csak a hazai bajnokság része, hanem egyben zóna verseny is, ami azt jelenti, hogy a teljes magyar mezőny mellett ismét megjelennek Szlovákia, Csehország és Lengyelország küldöttei.

Forrás: [origo]

A hazai szemnek eddig ismeretlen K1 Attack. Természetesen a versenyen nem a roadster változat indul


Az év elején megrendezett Sasad Liget Kupához hasonlóan most is félelmetes autó-felhozatal lesz a ringen, amelyben természetesen újra lesz DTM Mercedes és Audi, Saleen, rengeteg Porsche és egy-két igazi kuriózum. Az Ultima GTR név talán nem sokat mond a hazai publikumnak, pedig az angol sportkocsigyártó évről évre rekordokat döntöget. A K1 Attack Turbo még nekünk is újdonság, hiszen a gyönyörű egyedi sportkocsi igen kis darabszámban készül. A versenyen mindkettőnek a versenyváltozata bizonyíthat, a Corvette motorral szerelt Ultima az élmezőnybe várható.


Az Ultima GTR már bizonyított a Top Gear tesztpályáján, most hétvégén a Hungaroringen is meg lehet csodálni a versenyváltozatot


A nemzetközi mezőny mellett természetesen az egyre erősödő hazai bajnokságra is érdemes odafigyelni. A nagytúrásoknál a porschés különítménynek ezúttal a nemzetközi sereggel kell felvennie a harcot. Itt újabb államosához érkezhet a Walter Csaba - Rácz István párharc, amely az utóbbi évek legizgalmasabb és leglátványosabb versenyét hozta a nagytúrába. Az első két versenyen Rácz István nyert, majd a következő kettőn Walter Csaba visszavágott, így a bajnokságot jelenleg ő vezeti.

Forrás: [origo]

A seatosoknál európakupás győzelme utánm ismét hazai pályán bizonyíthat Wéber Gábor. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a kategória bajnoka, Kiss Norbert még csapatot is váltott a szünetben


A nagytúrák mellett a Seat Leon Szuperkupa lesz még a legnagyobb látványosság, amelyen újra összecsapathat a pontversenyt jelenleg vezető bajnok Kiss Norbert, valamint az Európakupán nagyszerű eredményeket elérő Wéber Gábor és Michelisz Norbert. Hármójuk tizedekre menő csatája igazán fantasztikus versenyeket szokott hozni, ráadásul a Hatvani Bálint, Brachna Dávid duó is egyre közelebb kerül hozzájuk. A bajnok körül egyébként történt egy kis változás, ugyanis a múlt héten csapatot váltott. A főszponzor és csapatnév maradt, azonban Kiss Norbi autóját ezentúl a Procar csapata készíti fel a versenyre.

A Seat mellett a Suzuki Swift Kupa szokott még igazán látványos versenyeket hozni, hiszen itt a versenyzők nem kerülik az egymással való kapcsolatokat, sőt kifejezetten használják. Ebben az évben minden versenyen Assenbrenner Tibor nyert, de mindig hatalmasat csatázik Farkas Lászlóval és Lendvai Istvánnal. A Renault Clio Kupában ezúttal újra nem túl sokan indulnak, ezért valószínűleg ismét a kistúrások mezőnyével rajtolnak majd el. Ott ahol újra nagy csata várható Zentai Sándor Hayabusa-motoros Suzukija, valamint a bajnokságot vezető Walterné Dancsó Adrienn méregerős Opel Astrája között. Természetesen a formaautóknál is nagy csata várható, remélhetőleg ott is egy-két külföldi versenyzővel bővül a mezőny.

Forrás: [origo]

A Suzuki Swift Kupában ismét összecsaphat a vezető hármas: Assenbrenner, Lendvai és Farkas (A képen ő van elől, mögötte Asi, hátul Lendvai)


A nagyok mellett a tavaly bemutatkozó Kia Picanto Kupa is eljön hazánkba, sőt nem lesznek egyedül, ugyanis ezúttal velük tartanak az idén beinduló Kia Pro c'eed Kupa versenyzői is. Ha abból indulunk ki, hogy tavaly a kiások milyen izgalmas versenyt vívtak, akkor ez a két betétfutam is ígéretesen hangzik.

A hétvége programja már pénteken elkezdődik, sőt aznap délután versenyek is lesznek. Sajnos a Clio Kupa kevés résztvevője miatt jelenleg még alakulófélben van az időterv, így lehetetlenség jelenleg pontos időtervet közölni. (Amint lesz, természetesen pótoljuk.)

Örvendetes hír, hogy az egész hétvége látogatása ingyenes, csupán a még mindig tartó hungaroringi átépítések jelenthetnek némi kellemetlenséget. A rendező az olyan nézőkre is gondolt, akiknek nincs autója, de kijönnének megcsodálni ezeket a versenyautó csodákat. A József Attila Színház és a Hungaroring között ingyenes busz szállítja majd a nézőket.