Négyajtós kupé készülhet a Mondeóból

Vágólapra másolva!
Bár még csak egy számítógépes grafika jelent meg róla, és a Ford eddig nem cáfolta, de meg sem erősítette, hogy a következő generációs Mondeo négyajtós, sportos kupé formájában születhet újjá.
Vágólapra másolva!

Már számítógépes grafika is készült annak a spekulációnak - vagy éppen ügyesen kiszivárogtatott hírnek - nyomán, amely szerint a 2012-13 környékén esedékes új generációs Ford Mondeo négyajtós kupé formájában is készül majd.

A brit Car autós magazin szerint az új generációnál a Ford szakít a jelenlegi kinetikus formavilággal, és egy új, elegánsabb stílust hoz a típus életébe. Ennek megfelelően a magazin a Mercedes CLS és a Passat CC nyomdokain látta továbbhaladni a Mondeo életútját, és ez alapján készítették el a számítógépes grafikát is.

Az új generáció egyébként formailag is néhány részletében műszakilag is megújul majd, és bár addig még számos újdonsággal is előállhat a Ford, az új generációhoz várhatóan aktív kormányzás, sávkövető, távolságtartó tempomat, és aktív parkolósegéd is tartozik majd, ahogy várható új dízelmotor és hibrid hajtáslánc is.

Várhatóan megnövelik a tengelytávot, így az autó hossza is változni fog, és az sem kizárt, hogy ugyanezen a platformon többféle változattal is előáll majd a Ford, például egy új crossoverrel.