Kémfotókon a Subaru-Toyota kupé

Vágólapra másolva!
Teljesen álcázott kémfotók láttak napvilágot a Subaru és a Toyota által közösen fejlesztett, hátsókerék-hajtású kupéról.
Vágólapra másolva!

Csak áprilisban jelentették be, hogy készül, angliai tesztelése során máris lencsevége kapták a sportautó prototípusát. Bár álcázták, a fő vonalait mégis ki lehet venni a közös fejlesztésű kupénak, amelynek megtervezését a Toyota vállalta. A kocsi formája a Legacyra emlékeztet, ám valószínűleg teljesen új platformon folyik a közös munka. Az új modellhez a Subaru adja az erőforrásokat, amely várhatóan egy kissé módosított, kétliteres, feltöltő nélküli és egy 2,5 literes, turbóval szerelt boxer blokk lesz. Az alapmodell hátsókerék-meghajtású lesz, teljesítménye pedig 220 lóerőre lőhetik be. Az új Subaru-Toyota közös modell várhatóan 2011-ben kerül gyártószalagra, de előtte 2009-ben valószínűleg egy tanulmánnyal áll elő a két gyártó, valamelyik nagy autószalonon.

Érdekesség, hogy az AutoExpress információ szerint a Subaru készíti az Impreza kétajtós változatát is, amelynek fejlesztésében egyébként szintén segít a Toyota. Ráadásul a hátsó- és összkerékmeghajtással is készülő kocsi szintén 2010-ben vagy 2011 elején jelenhet meg. Hogy ne teremtsen házon belüli konkurenciát egymásnak a két autó, teljesítményük és áruk is nagy mértékben különbözni fog.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]



Forrás: [origo]