Ausztriában készül a Peugeot új kupéja

Vágólapra másolva!
Azt már korában is tudtuk, hogy a Peugeot elkészíti a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott 2+2-es kupéját, ám a gyártó eddig várt, hogy több részletet hozzon nyilvánosságra a kocsiról.
Vágólapra másolva!

Azt már az áprilisi Lisszaboni Autószalon után elárulta Jean-Philippe Collin Peugeot-főnök, hogy a 308 RC Z szériaváltozatát idén Frankfurtban mutatják be. A legújabb hírek szerint a kupét azonban nem a franciák, hanem a független, osztrák Magna Steyr fogja gyártani, kezdésképpen évente 20 ezret. A Kleine Zeitung információi szerint a kocsik összeszerelése jövő év végén Grazban indul meg, az első kész modellek pedig valamikor 2010 elején érkezhetnek meg a szalonokba.

Nem sokat változtatnak a tanulmány könnyített alvázán, és a végső kocsi még mindig a 308-as padlólemezére épül. Futóműve ugyanaz, mint a 308-asé, azaz elöl MacPherson, hátul pedig csatolt lengőkaros felfüggesztésű lesz a kocsi, multilinkes kialakítást sajnos nem terveznek a franciák. Motorkínálatáról eddig semmi hivatalosat nem tudni, de nem lenne meglepő, ha a négykerekű a 207 RC és a Mini Cooper S 1,6 literes turbótöltős erőművét kapná, habár a teljesítményt valószínűleg legalább 220 lóerőre feltornázzák majd.