Károsanyagból üzemanyagot

Vágólapra másolva!
Az Origo Industries nevű cég az autók kipufogógázában lévő, üvegházhatást fokozó szén-dioxid összegyűjtésében, és bio-olaj előállításában látja a környezetszennyezés és az olajválság problémájának megoldását.
Vágólapra másolva!

Az Origo Industries meglepő koncepciót dolgozott ki arra, hogyan csökkenthető egyszerre az autók kipufogógázában lévő szén-dioxid kibocsátása, és hogyan oldható meg az egyre fogyatkozó fosszilis üzemanyagok problémája.

A cég olyan rendszert tervez, amely felfogja és összegyűjti a kipufogógáz szén-dioxid-tartalmát, amelyet aztán az autó tulajdonosa átalakíthatna a saját otthonát energiával ellátó olajjá. Az otthoni egység algák segítségével, biológiai úton állítana elő a szén-dioxidból tüzelésre alkalmas olajat.

Az Origo Industries június közepén mutatja be a teljesen új technológiát a Green-Car-Guide Live! 2008 nevezetű eseményen, Liverpoolban. A seregszemlét alacsony fogyasztású, környezetkímélő és tisztán üzemelő autóknak és gyártóiknak rendezik. Az érdeklődők emellett megtekinthetnek egy teljes egészében biodízel üzemanyaggal működő New Holland-traktort, egy elektromos Smart Fortwo-t, néhány elektromos kisbuszt, egy elektromos taxit, és egy szeméttelepi hulladékból előállított gázzal működő Volkswagen Caddy-t.