Egyliteres motort kaphat az új Golf

Vágólapra másolva!
A Volkswagen ősszel mutatja be a Golf hatodik generációját, amelyhez az eddig alap 1,4 literes motor mellett egy kisebb lökettérfogatút is társít.
Vágólapra másolva!

Eddig az 1,4 literes, 80 lóerős benzinmotor képviselte a Volkswagen kínálatában az alap szintet, ám az októberben bemutatkozó, immár hatodik generációjába érő Golf egy újabb, kisebb lökettérfogatú erőforrással gyarapodik.

Az új motor, Wolfgang Steiger, a Volkswagen erőforrás-fejlesztési igazgatója szerint, vagy egy 1 literes, vagy egy 1,2 literes, háromhengeres benzinmotor lesz, valószínűleg 75 lóerővel. Még nem született meg a végleges döntés arról, hogy a gyár melyik motort választja majd.

Más gyártókkal egyetemben a Volkswagen is elkötelezte magát járműveinek alacsonyabb károsanyag-kibocsátása mellett, és a kisebb lökettérfogatú motorok alacsonyabb fogyasztásával drasztikusan csökkenthető a levegőbe kerülő széndioxid mennyisége is. Emellett persze nagy előnyt jelent, hogy a kisebb motorokból jóval nagyobb teljesítmény nyerhető, mint akár egy évtizeddel korábban.

A Volkswagen októberben mutatja be az új Golfot, a Párizsi Autószalonon, az új erőforrásra viszont még legalább a jövő év elejéig várni kell.