Hivatalos képeken a háromajtós Ibiza

Vágólapra másolva!
A Seat végre hivatalos fotókat közölt a háromajtós Ibizáról, amelyet SportCoupe néven Európában az év második felében kezdenek forgalmazni.
Vágólapra másolva!

A Seat lerántotta a leplet a háromajtós Ibizáról, amelynek motorválasztéka megegyezik az ötajtós modellével. A három dízel (80 lóerős, háromhengeres 1,4 literes, 90 és 105 lóerős 1,9 literes) mellett a benzines kínálatot egy kompakt 1,2 literes, 70 lóerős, egy 1,4 literes, 85 lóerős és egy 1,6 literes, 105 lóerős egység alkotja majd. A Seat később tervez egy üzemanyag-takarékos Ecomotive változatot, valamint hamarosan jön majd FR (1,4 TSI) és Cupra (1,8 TSI) sportvariáns is az új Ibizából.

Bár a háromajtós Ibiza az ötajtós alapjain készül, a sportkupé változatot némileg átrajzolták, alacsonyabbra húzott, morcosabb első lámpákat, fehér betétes hátsó lámpákat, és sportosabb hűtőrácsot kapott. Hossza és magassága 18 mm-rel kisebb, mint az ötajtósnak. A modell megkapta a Volkswagen csoport kissé áthangolt, hétfokozatú DSG-váltóját, amelyet egyelőre csak az 1,6 literes egységhez lehet rendelni.

Az új Ibiza SportCoupe háromféle felszereltségi szinttel készül majd - Reference, Stylance és Sport -, és a Seat spanyolországi gyárában fogják gyártani, a Barcelona melletti Martorellben. Az első darabok várhatóan 2008 második felében érkeznek az európai kereskedésekbe.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]