Prius-ellenféllel készül a Honda

Vágólapra másolva!
A Honda elnöke megerősítette, hogy az októberi Párizsi Autószalonon bemutatják hibrid ötajtós, ötüléses ferdehátú modelljük sorozatgyártású verzióját.
Vágólapra másolva!

Takeo Fukui, a Honda elnöke erősítette meg a hírt, mely szerint a gyár hamarosan bemutatja a Toyota Prius ellenfelének szánt, új hibrid modelljét. Az autó kinézete annak az FCX Clarity modellnek a formaterve alapján készül, amelyet 2007-ben jelentett be a japán gyár és amelynek limitált számú szériáját valamikor 2008-ban tervezték piacra dobni az Egyesült Államokban. Amellett, hogy a formaterv lényegében adott, a Honda azt ígéri, hogy az új modell visszafogott kinézetű lesz és számos újítást vonultat majd fel. A gyártási költségeket nagyban csökkenti, hogy az új elektronikus vezérlőegység, az akkumulátor, és a villanymotor könnyebb és sokkal kompaktabb méretű lett. Tökéletesen új megoldást alkalmazva a Honda a hibrid vezérlőegységet és az akkumulátort a csomagtér alá építi be. Az autóban számos különféle technológiát alkalmaznak majd annak érdekében, hogy a mindennapi közlekedés során még gazdaságosabban üzemeljen.

A Honda elnöke azt is megerősítette, hogy megépítik a hibrid CR-Z sportautót, amelyet 2007-ben a Tokiói Autószalonon mutattak be, ahogy várható majd a Jazz alternatív hajtásláncú változata is.

Az új Prius-ellenfél hibrid Suzukában, Japánban készül majd, és évente 200 ezer darabot gyártanak majd, amelynek felét Észak-Amerikában szeretné értékesíteni a Honda. Ami a Honda teljes hibridkínálatát illeti, a három új modellel és a már bevezetett Civic hibriddel együtt éves szinten 500 ezer darabos eladást szeretnének produkálni.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


FCX Clarity és a CR-Z tanulmányok