Felemás kezdet az Európakupán

Vágólapra másolva!
A szombati időmérővel elkezdődött a Seat Eurocup, amelyen két magyar fiú is képviseli hazánkat. Az edzés nem sikerült valami fényesen, míg a változatos időjárási körülményeket felvonultató verseny még hektikusabb lett. A magyar fiúk gyorsak voltak, de mindkettő karambolokba került. Michelisz a 11., Wéber a 16. helyen futott be.
Vágólapra másolva!

Forrás: Zengő Motorsport

A magyar fiúk számára újdonság lehetett a repülőrajt is


Nem lehet azt mondani, hogy unalmasra sikerül a Zengő Motorsport első fellépése az idén első ízben induló Seat Eurocup-on. A tegnapi ismerkedés után szombaton egy időmérővel és egy versenyfutammal vette kezdetét ez a sorozat, amelynek első állomásain biztosan ott lesznek a hazai Seat Leon Szuperkupa képviseletében Wéber Gábor és Michelisz Norbert.
Az időmérőn kezdődtek a gondok, hiszen nem lehetett tudni, hogy ki a gyors és ki a lassú. Mindkét fiú forgalomba került, így nem tudtak igazán gyors kört futni, ráadásul Wéber még fékerő gondok is hátráltatták. Michelisz a tizedik, Wéber a 15 rajtkockából várhatta a rajtot.

Az első versenyfutam rajtja a magyar fiúk számára szokatlan lehetett, hiszen itthon nincs repülőrajt, maximum a Safety Car után. A bonyodalmakat fokozta, hogy a rajt pillanatában leesett az eső, így nagy esés-kelés kezdődött a pályán. Egyik fiú sem járt túl sok sikerrel, bár mindkettő nagyon gyors volt vizes pályán. Wéber feljött a nyolcadik helyre, amikor Larini kiütötte. Nagyon sok ideig volt a bukótérben, kocsi erősen megsérült, de valahogy kibukdácsolt vele a boxba, majd kerékcsere, és irány vissza. Michelisz sem járt sokkal nagyobb szerencsével, ugyanis éppen mellette pörgött meg valaki, és beleütközött Michelisz oldalába. A végén Michelisz a 11., Wéber a 16. helyen zárta a futamot, de mégis bizakodóak. Hogy miért? Azért, mert Wéber például a verseny harmadik leggyorsabb körét futotta, és egyaránt gyorsak voltak slick és vizes gumival is.

Forrás: Zengő Motorsport

Wéber Gábor nagyon gyors volt, de nem volt szerencséje


Wéber Gábor: "Jó rajt volt, nagyon jó! Rögtön baleset volt előttem, esett kelt a mezőny slick gumikkal a vizen! Gyorsabbak voltunk az esőben, nem kicsit, nagyon! A nyolcadik helyig jöttem föl, láttam már az elejét is, akkor kopogott Larini, vagy inkább döntött ezen buktam négy pozíciót. Eközben a leszakadó esőben, elkezdett párásodni a szélvédő, komolyan majdnem föladtam, teljesen vakon jöttem be egy szétcsapott autóval. A kerékcsere alatt a átbeszéltük a károkat, amik nem voltak vészesek és a folytatás mellett döntöttünk. Ha korábban jövök a vizes gumiért, akkor lehet, hogy dobogó a vége. Kár érte, de büszke vagyok magunkra, láttam az időket, ott tudunk lenni az elejében. Slicken ötödik legjobb időm volt az esőben, vizes gumin meg a harmadik."

Michelisz Norbert: "Életem eddigi legnehezebb, legdurvább futama. Kaptam az elején, kaptam a harmadik körben, de érzem, holnap nyolcban leszünk. Ha korábban jövünk gumiért... Nagyon boldog vagyok, drukkoljanak nekünk holnap is!"