Még több BMW-PSA motor készülhet

Vágólapra másolva!
A BMW - a PSA-val kötött megállapodása értelmében - a Mini után több modelljében is használná a közös fejlesztésű erőforrásokat.
Vágólapra másolva!

A BMW a PSA-val kötött megállapodása eredményeként korábban a Miniben használt 1,4 és 1,6 literes erőforrásokat saját autóiba is beépítené.

A tervekről Norbert Reithofer, a BMW elnöke beszélt a német Allgemeine Zeitungnak, és kifejtette, hogy az eredeti tervek szerint csak a Mini motorházteteje alá kerültek volna be a közös fejlesztésű motorok, ám a növekvő gazdasági és környezetvédelmi nyomás hatására úgy döntöttek, a BMW kisebb autóihoz, például a következő 1-es sorozathoz is ezeket az erőforrásokat társítják majd.

Arról is folyik egyeztetés, hogy saját fejlesztésű BMW-blokkok kerülnének más márkák autóiba. Így aztán nem kizárt, hogy a General Motors és a Fiat autói is BMW-erőforrással működhetnének, de folynak tárgyalások a Mercedes-Benzcel is egy esetleges megállapodásról.

A német lap Norbert Reithoferrel készített interjújából egyébként az is kiderült, hogy a BMW is készül saját hibrid modelljével, az első ilyen autó a 7-es sorozatból kerül majd ki. Arra azonban nem tért ki az elnök, hogy mikorra készülne el a környezetkímélő modell.