SUV is lesz az új Honda Jazzből

Vágólapra másolva!
Gömbölyded hobbiterepjáróvá rajzolja át városi autóját a Honda. Az új Jazz SUV csinosabb, magasabb és erősebb lesz, ám továbbra is marad kétkerékhajtású.
Vágólapra másolva!

Majdnem igazi SUV-ot varázsol a Jazzből a Honda, mégpedig úgy, hogy megemeli az autó padlólemezét, valamint áramvonalasabb és energikusabb, bár kissé fordos vonalakat kölcsönöz a modellnek. Ám a Jazz SUV csak úgy fog kinézni, mint egy terepjáró, ugyanis továbbra is elsőkerékhajtással készül majd.

A Honda a Pekingi Autószalonon mutatta be a Jazz következő generációjához épített koncepciót, amely ötajtós, de a tervekben szerepel háromajtós kivitel is. Az extrák sorát igen hosszúra tervezi a japán gyár, és változatos lesz az autó belsejét díszítő kárpitminták kínálata is, hogy a vásárlók minél egyedibbé tudják tenni autójukat.

A kis szabadidőautót Kínában gyártja majd a Honda, mégpedig Guangzhouban, ahol a jelenleg futó Jazz és az Accord készül az európai piac számára. Ugyanitt készül majd a fiataloknak szánt Li Nian márkanévvel, a kínai piacra gyártott változat is. A Jazz új generációját még az idén forgalmazni kezdik Japánban - továbbra is Fit néven -, az öreg kontinensnek azonban 2009-ig várnia kell a bemutatóra.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]