Honda Legend modellfrissítés

Vágólapra másolva!
A Honda Dél-Koreában, a Busani Autószalonon bemutatta a ráncfelvarrott új Legendet, amely továbbra is a tengerentúlon futó Acura RL átemblémázott változata.
Vágólapra másolva!

Az új, ráncfelvarráson átesett Legend szedánt Dél-Koreában, a Busani Autószalonon mutatta be a Honda. A japánok zászlóshajója az Egyesült Államokban már februárban bemutatott, frissített Acura RL vonalait kapta, természetesen a Honda-logós hűtőráccal. Talán az új lámpák a legfeltűnőbbek, de természetesen a lökhárítók is módosultak valamelyest. A finoman átrajzolt külső vonalak mellett állítólag a beltér is változott: a perforált bőr borítású ülések mellett valódi fa betétek teszik még vonzóbbá a Legend luxusát.

Az igazi újdonság a motorválasztékban lesz, ugyanis a 295 lóerős, 3,5 literes V6-os erőforrás a VCM vezérléssel már üzemanyag-takarékos üzemmódban is használható. A fejlesztés lényege, hogy ha nincs szükség nagy teljesítményre, az elektronika a hatból egy, kettő, vagy három hengert leállít, így nem csupán a fogyasztás, de a károsanyag-kibocsátás is csökken. Erre szüksége is volt az autónak, mert az intelligens összkerékhajtás és az ötfokozatú automatikus váltó miatt vetélytársaihoz mérten nagy a fogyasztása, dízelmotor pedig továbbra sincs a palettán.

Több információ egyelőre nem ismert az autóról, ugyanis a hivatalos európai bemutató csak majd valamikor 2008 végén várható.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]