A Fiat 500-as után feléledhet a Topolino is

Vágólapra másolva!
A Fiat miután sikeresen feltámasztotta az 500-as modellt, Olaszország legendás bébiautóját, a Topolinót rajzolhatja újra, és küldheti harcba a városi autók közé.
Vágólapra másolva!

A Fiat egy olcsó, városi miniautó tervein dolgozik, amely a Panda és a nemrégiben az év autójának választott 500-as méreteit is alulmúlja majd. Ehhez logikus választás felhasználni az 1936 és 1955 között gyártott és a rajongók által még ma is különös szeretettel övezett klasszikus autó vonalait és koncepcióját. Az új modellt az 500-as módosított padlólemezére építené a Fiat, méghozzá először kétüléses változatban, hogy a Smart ForTwo ellen küldje harcba.

A négyüléses később készülne el, az új modellt azonban már két éven belül gyártaná a Fiat, egy teljesen új helyszínen, Szerbiában. Az olasz gyár ugyanis a közelmúltban memorandumot írt alá a szerb kormánnyal a valamikori Yugo-Zastava gyár újrahasznosításáról. Az üzem a Jugoszlávia felbomlásakor kirobbant háborúban súlyosan megrongálódott, így a helyreállítás mindkét félnek érdeke. A Fiat körülbelül 705 millió eurót áldozna a gyár újjáépítésére, és az új gyártósorra, amelyről 2010-től kezdetben évi 50 ezer autó gördülne le.

Forrás: [origo]