Hibrid autót házilag

Vágólapra másolva!
Hamarosan akár házilag is átalakíthatók lesznek az autók hibrid hajtásúra. Egy brit cég már el is készítette saját átalakítókészletét.
Vágólapra másolva!

Házilagos hibridátalakító készletet fejlesztett a MIRA (Motor Industry Research Association), amellyel és egy kis barkácshajlammal bárki akár házilagosan is átalakíthatja autóját kettős üzeműre.

A rendszer három, 30 kW-os akkumulátorcsomagot, valamint két 35 kW teljesítményű, vagyis körülbelül 50 lóerős elektromos motort foglal magában. Utóbbiakat a gyárilag nem hajtott kerekekre kell szerelni, előbbiek pedig a csomagtartóban kapnak helyet.

A rendszert fejlesztő társaság egy Skoda Fabia segítségével szemléltette, hogy milyen egyszerű az átépítés, ami után az autó úgy működik, mint egy átlagos hibrid, azzal a kiegészítéssel, hogy az akkumulátorokat, kiemelve az autóból, az otthoni elektromos hálózatról is fel lehet tölteni.

Az átalakított hibrid üzemanyag-fogyasztása - a cég mérései szerint - 60 százalékkal lett kevesebb, motorja pedig 40 százalékkal kevesebb káros anyagot termelt a tesztek során, miközben az autó menetteljesítménye nem romlott.

A fejlesztő cég szerint a házi elektromos rendszerről még mindig olcsóbb és környezetkímélőbb feltölteni az akkumulátorokat, mintha ezt a feladatot az autó motorja végezné el, ezért ők az úgynevezett plug-in, vagyis a falicsatlakozóról tölthető autókban látják a jövőt.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]