Egyedi Maserati multimilliomosoknak

Vágólapra másolva!
Az egyedi karosszériaátépítésekre szakosodott Carrozzeria Touring két Maserati-átértelmezéssel készült az olaszországi szuperautó-bemutatóra.
Vágólapra másolva!

Legendás modellek megalkotásával szerezte történelmi hírnevét a Milánó mellett 1926 óta működő Carrozzeria Touring manufaktúra, amely két Maserati-átértelmezéssel készült az Olaszországban megrendezett Villa d'Este Coincours d'Elegance, luxus-, egyedi és veterán autókat felsorakoztató seregszemlén és találkozón.

A Quattroporte Belaggio Fastback mellett az A8 GCS Berlinetta Touringot is kiállította a cég. A kompakt-kupé modellt a Pininfarina által tervezett GranTurismo ihlette, a koncepció pedig a klasszikus vonalak modern technikával való ötvözése volt.

Az elképesztően szép autó olyan ínyenc részletekkel büszkélkedhet, mint például a fűzött küllős felnik, amelyek fénykora a múlt század első felére tehető és amelyek elengedhetetlen részei voltak a klasszikus sportautóknak.

Az autó érdekessége, hogy bár a GranTurismo modellre hasonlít, mégsem átépítésről van szó, hanem egy teljesen új autóról. Tervezői egyetlen elemet kölcsönöztek, mégpedig a 4,2 literes, 405 lóerős erőforrást.

Egyedi építésű autókhoz híven, a manufaktúra mélyen hallgat a Maserati áráról, nyilvánvalóan azért, mert aki kézzel készített, nem sorozatgyártású autót vesz, azt nem foglalkoztatja az árcédulán látható összeg. Na meg nyilván azért is, mert a végösszeg szorosan összefügg a megrendelő igényei szerinti kialakítással.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]