445 lóerős SLK a Brabustól

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz csak néhány hónapja jelentette be a ráncfelvarrt SLK-t, a Brabus máris elkészült saját, 445 lóerős változatával.
Vágólapra másolva!

A Brabus, vagyis a Mercedes-Benz házi tuningcége a nemrégiben ráncfelvarráson átesett SLK 55 AMG változatát vette kezelésbe, amelyben a széria 5,5 literes erőforrás 360 lóerőt és 510 newtonméter nyomatékot produkál. Az átalakítás során a Brabus 6,1 literes, 445 lóerőt és 635 newtonmétert teljesítő erőforrása került a motortérbe, hétfokozatú, automataváltóval, amelyet a cég saját fejlesztésű, részlegesen önzáró differenciálműve egészít ki. A tuningműhely szerint az autó 100 km/óráig 4,3 másodperc alatt gyorsul, a végsebesség pedig meghaladja a 305 km/órát.

Az SLK aerodinamikai elemeit szélcsatornában tökéletesítették. Az első légterelő csökkenti a felhajtóerőt, és elősegíti a zavartalan légáramlást az első és a hátsó kerekek között. A hátsó légterelő alól pedig négy krómozott kipufogóvég kandikál, amely a Brabus szintén saját fejlesztésű, rozsdamentes acél kipufogórendszeréhez kapcsolódik.

A németek az autó felfüggesztéseit is a megnövelt teljesítményhez igazították. A sport rugók 30 milliméterrel közelebb engedik az autót az aszfalthoz, és a fékeket sem hagyták gyári állapotukban. Előre hatdugattyús féknyereg került a 355 mm átmérőjű hűtött tárcsákhoz, hátulra pedig négydugattyús nyergeket szereltek a 300 milliméteres féktárcsákra. A leendő tulajok 17, 18, illetve 19 colos könnyűfém kereket választhatnak a Brabus által újragondolt Mercedes SLK-hoz.