Szuperkombi a Maserati Quattroportéból

Vágólapra másolva!
A Carrozzeria Touring megalkotta saját elképzelésű shooting-brake, vagyis sportos modellre alapozott kombi karosszériaváltozatát a Maserati Quattroportéból.
Vágólapra másolva!

A shooting-brake, azaz a sportautóból varázsolt kombi autók igazi ritkaságszámba mennek, és az elkészült, egyedi darabok általában valamilyen egyedi karosszéria építésére szakosodott műhely mestereinek munkáját dicsérik. Így van ez a Maserati Quattroportéból átépített sportkombi esetében is, amely a Carrozzeria Touring kapuján gördült ki, és amely az egyik legszebb képviselője az egyedileg átalakított autóknak.

A Belaggio Fastback névre keresztelt autót alkotói a május elején nyíló Villa d'Este Concours d'Elegance, az egyedi és luxuskivitelű, valamint a tökéletes gyári állapotára restaurált klasszikus veterán autók találkozóján mutatják be. A Comói-tó partján megrendezett eseményen olyan különlegességek vesznek majd részt, mint például a Zagato Bentley Continental GTZ, a BMW Concept CS, a Hermes által újraálmodott Butatti Veyron Fbg, a Mercedes-Benz F700, vagy a Rinspeed sQuba.

Az 1926-ban, Felice Bianchi Anderloni, az Isotta-Fraschini korábbi tesztpilótája által alapított Carrozzeria Touring még ma is Milánó mellett működik, és csodálatos Aston Martinok, Alfa Romeók, Maseratik, Lanciák, Ferrarik őrzik hírnevét.

Ahogy egyetlen másik modell sem, a Belaggio Fastback sem készül sorozatgyártásban, kizárólag megrendelésre, a vevő egyedi igényei alapján alakítják végleges formájára az autót.