Kiss Norbi rajtol az élről a Seatoknál

Vágólapra másolva!
Kiss Norbi úgy kezdte az idényt, ahogy az egy bajnoktól elvárható: magabiztosan megnyerte az időmérő edzést. Bár az edzés végén még úgy tűnt, hogy a Clio bajnok, de Seatban újonc Michelisz Norbert megszorongatta, de aztán Michelisz összes értelmes körét törölték.
Vágólapra másolva!

A márkakupások szempontjából a Sasad Liget Kupának van egy szolid Birodalom visszavág feelingje, ugyanis nem tudni pontosan milyen okból, de valamiért nagyon rendet akarnak tenni a magyar szövetség részéről ebben a mezőnyben. Hogy pontosan miről juthat ez eszünkbe? Az ok egyszerű.

A körülményekhez (a Hungaroringet jelenleg pont átépítik) képest egészen színvonalas Sasad Liget Kupán lement ugyanis pár időmérő, három verseny, és ott tartunk, hogy soha senki nem tudja, mi az eredmény. Van egy szabály, amely több szempontból vitatható, de az eszméjével még egyet is lehetne érteni. Az viszont, ahogy most alkalmazzák, csak lejáratja az összes sorozatot.

Van itt hatalmas tehetség. Úgy hívják, hogy Michelisz Norbert. Minden évben megnyerte azt a sorozatot, amiben elindult. Suzuki-bajnok, Clio-bajnok. Majd idén a Seat Leon Szuperkupában indul, tegnap vezette először az autóját, majd az első időmérőjén hosszú ideig vezette a listát. Végül a szintén kivételes tehetség Kiss Norbert megverte, mögöttük is nagyszerűen alakult a küzdelem.

A helyzet azonban az, hogy Michelisztől mind a két gyors körét elvették, pályaelhagyás miatt. Tavaly még ugyanezért semmit sem kapott volna, ha külföldön menne, pláne semmit nem kapna, sőt ő körülötte forogna minden, hiszen szenzációsan mutatkozott be. Csak a mi új, modern szabályrendszerünk nem engedi, hogy azt tegye, amit mindenhol Európában elvárnának tőle.

Így aztán Kiss Norbert mögött Wéber Gábor indulhat még az első sorból, Michelisz megtarthatta a gumimelegítős körét, amivel a tizennegyedik.