Európába jön az Acura is

Vágólapra másolva!
A Honda prémiummárkája 2010-ben érkezik Európába. Első modellje az új NSX lesz, ezt később hátsókerék-meghajtású limuzinok követik.
Vágólapra másolva!

Jó hír a 2007-es Detroiti Autószalonon debütáló NSX-tanulmány ellenzőinek, hogy az autót teljesen áttervezték a bemutató óta, a sokaknak nem tetsző hosszúkás orr-részt is lecserélték. A Honda egy munkatársa a brit Autocarnak elmondta, az autó jelenleg leginkább a Corvette-re emlékeztet. A külső változtatásokat nem követték belsők, így az NSX-ben ugyanaz a 4,5 literes, 550 lóerős V10-es motor lesz, mint a tanulmányautóban. Az autót a 2009-es Tokiói Autószalonon mutatják majd be, ami kétéves késést jelent a kezdeti tervekhez képest. A Honda ugyanis eredetileg a tavalyi, japán fővárosban megrendezett show-n kívánta volna leleplezni a kocsit, de az újratervezés miatt jócskán csúsztak a fejlesztések.

Az NSX-utód jó alapot jelenthet az öreg kontinensen még ismeretlen márka hírnevének megteremtéséhez, a polgári modellek pedig valószínűleg addigra szintén hátsókerék-meghajtásúak lesznek, hogy emiatt ne legyenek hátrányban a modellek a BMW, a Lexus, és a Mercedes-modellekhez képest.

Forrás: [origo]