Tűz és jég - Alfa-találkozó Esztergomban

Vágólapra másolva!
Hétvégén rendezték meg a hagyományosnak igen, de unalmasnak egyáltalán nem mondható találkozójukat az olasz autók szerelmesei. Bár az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, így is több száz autó és több ezer ember jelent meg az eseményen.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Hétvégén az Alfa Romeo kicsit feledtette Esztergom suzukis kötödését
(Még több fotó a galériában. Kattintsona képre!)


A helyszín ez alkalommal sem változott, továbbra is az esztergomi Bazilika előtti parkolóban volt a gyülekező. A rendezés ugyan csúszott két hetet az előző évekhez képest, ez viszont nem okozott nagy problémát alfás körökben - így legalább felkerülhettek a nyári gumik és a könnyűfém felnik a kocsikra. Az esemény nemzetközi jellegét a csekély számban megjelenő külföldi részvevők biztosították.

Többek között lehetőség volt új Alfák tesztvezetésére, a tulajdonosok részt vehettek egy autós szépségversenyen, ahol kideríthették, vajon kinek a kedvence ejti leginkább ámulatba a közönséget. Láthattunk gyönyörűen felújított oldtimereket, 156-osokat és 147-eseket - újabbat, régebbit, átalakítottat és gyári állapotút egyaránt -, szép állapotban megtartott 155-ösök, bámulatba ejtő GT-k, GTV-k és Spiderek fokozták az élvezeteket.

Forrás: [origo]

Az elmaradhatatlan összeállítás
(Még több fotó a galériában. Kattintsona képre!)


Feszült várakozás előzte meg a milánóiak legújabb büszkeségének bemutatóját - szerencse, hogy nem a Mi.To miatt utaztunk Esztergomba, akkor ugyanis nagy csalódás lett volna, hogy gyönyörűen hajlított lemezek és vezetési élmény helyett csak faragott jégszobrot találunk, így viszont díjazzuk az eredeti ötletet. Az Alfák mellett az olasz autógyártás további remekei, Maseratik, Fiatok, Lanciák is képviseltették magukat, és bár az előre beharangozott verseny-Ferrari balesetet szenvedett, egy utcai F430-as kárpótolta a maranellói márka híveit.

Forrás: [origo]

Szerencsére nem csak az új Alfák jelentek meg
(Még több fotó a galériában. Kattintsona képre!)


A rendezők a gyerekekre is gondoltak, kézműves foglalkozásokat szerveztek, volt ugrálóvár, valamint próbára tehették vezetési képességeiket több játékkonzolon is. Ennek a lehetőségnek a felnőttek sem tudtak ellenállni, és kígyózó sorokban álltak a konzolok előtt.