Michelisz a Seat Kupában folytatja

Vágólapra másolva!
Már a tavalyi évadzárón lehetett sejteni, de csak nemrégiben vált biztossá, hogy Michelisz Norbert szokáshoz híven ebben az évben is feljebb lép egy kategóriát. A Suzuki és Clio Kupa bajnoka így 2008-ban a Seat Leon Szuperkupa bajnoki címéért száll harcba.
Vágólapra másolva!

Forrás: Duen

A tavalyi szezonzárón már kipróbálhatta milyen érzés egy Seat volánja mögött versenyezni


Michelisz Norbi két évvel ezelőtt robbant be a gyorsasági bajnokság világába, akkor rögtön első évében megnyerte az éppen új Suzuki Swift Kupát. A Zengő Motorsport fiatal tehetsége ezek után gyorsan feljebb is lépett, és 2007-ben már a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában indult, ahol ismét nem talált legyőzőre, így két év versenyzés után kétszeres bajnoknak mondhatja magát, két különböző kategóriában.

Ezek után nem volt kérdés, az új topkategóriában, a Seat Leon Szuperkupában a helye, ahol összemérheti magát a gyorsasági bajnokság két legmagasabbra tartott versenyzőjével, Kiss Norbival és Wéber Gáborral. Tavaly év végén az utolsó futamon már ment néhány kört a Seattal, de ezek után a téli holtszezonban semmi biztosat nem lehetett hallani Micheliszről.

Forrás: Duen

A két legnagyobb ellenfél: Wéber Gábor, a Clio Kupa kétszeres bajnoka, a 2007-es év Gyorsasági Autóversenyzője, és Kiss Norbert a Seat Leon Szuperkupa tavalyi bajnoka, a Clio Kupa 2006-os bajnoka


Az utóbbi hetekben azonban véglegessé vált, hogy Norbi elindul a legrangosabb márkakupában, igaz a szponzori háttér még nem állt teljesen össze. Ha minden igaz, akkor Norbi egy újonnan gyártott Seatban indul újabb hódító útjára, melyet a szezonnyitó előtti utolsó szabadedzéseken, a csütörtökön próbál ki először.