Vágólapra másolva!
Idén nem csak a Seat Leon Szuperkupa változik, hanem a Renault Clio Kupa is. Elvileg a kis Cliók is jelentősen gyorsulni fognak attól, hogy idén már más abroncsokat használnak.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Eddig 2:12-es időre voltak képesek a Cliók, a slickkel minden bizonnyal bemennek 2:10 alá


Arról már régóta tudunk, hogy a Seat Leon Szuperkupa versenyautói a 2008-as idényben továbbfejlődnek, de azt kevesen sejtették, hogy az immár hatodik idényét kezdő Renault Clio Kupa is átesik egy kisebb, de annál lényegesebb változáson.

A Zengő Motorsport az évek alatt igyekezett egyre versenyautósabb kocsit faragni a Clióból, ezért álltak át a kezdeti utcai gumiról semi slickre, valamint ezért került bele két éve a Cliókba egyenes fogazású vált sperr difivel.

Idén még inkább előtérbe kerül a kanyarsebesség, ugyanis a Zengő Motorsport és a Pirelli közötti megállapodás értelmében a Cliók a Suzuki Kupában megismert 15 collos slick gumikkal fognak versenyezni. Azt senki sem tudja, ez pontosan hány másodperces javulást eredményez a köridőkben, de az első versenyen hamarosan kiderül, hiszen április 17-én már beindul a gyorsasági szezon a Hungaroringen.