Újabb dán sportkocsi-tanulmány

Vágólapra másolva!
Bár csak számítógéppel generált kép formájában, de elkészítette a tavaly októberben bemutatott, Mercedes SLK alapokon nyugvó GTK sportkocsijának újabb, D-SCK nevű változatát a dán Kleemann tuningcég.
Vágólapra másolva!

A két tanulmányautó különlegesen fontos a Kleemann szempontjából, ugyanis a GTK-t tervező Christian Brandt, és az új D-SCK-t annak alapján megálmodó Jesper Hermann közös céget alapítottak, és a jövőben ők felelnek majd valamennyi Kleemann modell megjelenéséért. A tanulmányok a Mercedes SLK alapján készültek, mozgatásukról az SLK 55 AMG Kleemann által felpaprikázott, 540 lóerős, 700 Nm-es nyomatékú V8-as motorja gondoskodik, a képek alapján úgy tűnik, hogy a D-SCK-ban az erőforrás középre, a GTK-ban pedig előre kerülne. A kocsik körülbelül 3,7 másodperc alatt érnék el a 100 km/órás utazósebességet, és csak az elektronika állítaná meg a száguldást 300 km/óránál.

Az SLK 55 AMG-n az ajtókon és a tetőn kívül szinte mindent lecseréltek a tervezők, a lámpák a Mercedes CLS-ről származnak. Megmaradt ugyan a gyári 7G-Tronic automatája, de ezt is kiegészítették a dánok egy részlegesen önzáró differenciálművel. Az egyedi, 20 colos kerekek mögött elöl 380, hátul 345 mm-es féktárcsák találhatók. A jövőben a Kleemann több modelljén is felfedezhetjük a két tanulmány stíluselemeit, és a bennük található technológia is számos négykerekűben visszaköszönhet majd. Mindenesetre Lars Meller Jensen, a Kleemann tulajdonosa annyira megörült a két tervezővel való együttműködésnek, hogy reményei szerint olyan szép autókat fialhat majd szövetségük, mint amilyeneket a múltban a Pininfarina-Ferrari párostól megszokhattunk.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]