Jövőre leállnak az SLR gyártásával

Vágólapra másolva!
Miután 2007 végén az utolsó Mercedes SLR McLaren kupé is legördült a gyártószalagokról, jövőre a roadster gyártásával is leáll a McLaren angliai gyára.
Vágólapra másolva!

Az 1999-es tanulmány után még négy évet kellett várni a sorozatgyártású Mercedes SLR McLaren megjelenésére. Az orr-középmotoros, automatikus váltóval szerelt sportkocsi 360 km/órás végsebességével a világ egyik leggyorsabb szériaautójának számított, ennek ellenére tervezői a hétköznapi használhatóságot is figyelembe vették a tervezésekor. Persze a teljesítményt sem hanyagolták el, amit a 626 lóerő, az aktív hátsó szárny, a karbonkarosszéria és a kerámiafékek is jeleznek. Később 722 Edition néven egy 650 lóerős, limitált szériát is készítettek belőle Wokingban, ami 378 km/órával is száguldhatott.

Az utcai McLaren autók rajongóinak jó hír, hogy az angol cég P11 kódnéven már készíti saját szupersportkocsiját, mely ugyanabban az üzemben készülhet majd, ahol jelenleg még folyik az SLR gyártása. A Mercedes következő szupersportkocsiját már a McLaren nélkül, a HWA versenyistálló közreműködésével fejleszti, az autó állítólag az SL-en alapul majd, és több mint 600 lóerős lesz.

Az SLR-ből egyébként annak ellenére, hogy karrierje végéhez közelít, tavaly 275 darabot gyártottak, ami 14-gyel több kocsit jelent, mint amennyi 2006-ban készült, bár az eredetileg tervezett 500 darabnál ez is lényegesen kevesebb.

Forrás: [origo]