Jövőre jön az 580 lóerős Audi R8

Vágólapra másolva!
Sokak sajnálatára a V12-es TDI R8-ból nem lesz szériaautó, ám a típus rajongói most örülhetnek, mert 2009 második negyedévében piacra dobják a szupersportkocsi tízhengeres, ikerturbós, benzinmotoros változatát.
Vágólapra másolva!

A szóban forgó motor nem más, mint az RS6 kombi 580 lóerős ikerturbósa - árulta el a brit Autocarnak Wolfgang Hatz, a Volkswagen csoport hajtáslánc-fejlesztésért felelős vezetője. Hatz szerint az erőművek teljesen készen állnak a mindennapi használatra. Ez azért fontos, mert a tesztelések során több prototípus leégett a rossz hűtés következtében. Ezt a problémát egy olyan tetőszellőző hozzáadásával orvosolták, mint amilyennel a Detroitban kiállított R8 V12 TDI is rendelkezett. Mindesetre a középmotoros négykarikás ezzel a motorral minden idők leggyorsabb közúti Audijává válhat. Ez azt jelenti, hogy a kocsi akár a Porsche 911 GT2-re vagy Lamborghini Gallardóra is veszélyes lehet a várhatóan 4 másodperc alatti 0-100 km/órás gyorsulásával és természetesen végsebessége is 320 km/óra fölött lesz.

A kocsi valószínűleg RS8 néven jelenik majd meg, ám lehet, hogy még ezen változtatnak, nehogy a vásárlók a név alapján azt gondolják, az A8 sportváltozatáról van szó. A másik szóba jöhető elnevezés természetesen az R10.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]