Feltámadhat az Avions Voisin

Vágólapra másolva!
Az egykoron repülőgép-technológiával készülő autóiról elhíresült Avions Voisin feltámasztásához vezethet, hogy a portugál LusoMotors tervezőstúdió megálmodott egy, a márka előtt tisztelgő tanulmányt.
Vágólapra másolva!

Az Avions Voisin 1919-től 1939-ig létezett, alapítója a repülőket is tervező Gabriel Voisin volt, aki repülőgép-technológiát is felhasznált luxusautói tervezéséhez. Akkoriban a Voisin autók a Bugattik és a Bentley-k vetélytársai voltak, és úgy tűnik, a régi rivalizálás feléledhet. Ernesto Freitas, a portugál LusoMotors alapítója és főtervezője mindig is imádta a klasszikus francia autókat, és most saját, modern Voisin-víziójával tiszteleg előttük. Ugyan a gyönyörű vonalvezetésű Avions Voisin jelenleg csupán számítógépek merevlemezén létezik, ám a LusoMotors reményei szerint rövidesen elkészülhet egy tanulmánymodell, amelyet számos autószalonon is bemutatnának.

Az autó motorházteteje alá egy V12-es motort szánt Freitas, ám választása, az 500 lóerős Audi dízelmotor nem lenne ahhoz elég erős, hogy segítségével a Avions legyorsulja a Veyront. Reményeik szerint azért a képek és a kész tanulmány láttán a Voisin név tulajdonosai látnak majd elég fantáziát a márka újraindításában.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]