Képeken az ötajtós Lancer

Vágólapra másolva!
Genfi premierje előtt már kiszivárgott néhány gyári fotó a Mitsubishi Lancer ötajtós változatáról, igaz, a képeken látható autó hivatalosan még csak tanulmány.
Vágólapra másolva!

A Lancer Prototype-S tanulmányautó a Sportbacknek hívott ötajtósok legsportosabb verziójának, a Ralliartnak az előfutára, de emellett az első ferdehátú Lancer, amelyről már fénykép is készült. Az autó orra megegyezik a szedánéval, de a hátsó is kifejezetten jól sikerült, még akkor is, ha a hatalmas szárnyat, a lökhárítóba integrált diffúzort, és a dupla kipufogót képzeletben levesszük róla. Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a Genfi Autószalonon hamarosan kiállított Prototype-S-modellben az Evo X motorjának 240 lóerősre és 343 Nm-esre visszafojtott változata lesz található, melynek erejét a dupla kuplungos Twin Clutch SST sebességváltó továbbítja az aktív központi differenciálművön keresztül mind a négy kerékhez.

Az ötajtós Lancerhez nagy reményeket fűz a Mitsubishi, ugyanis a gyártó reményei szerint az európai Lancer-eladások 70 százalékáért a szedánnál jobban variálható Sportback lesz felelős.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]