Dízel Bentley-k érkezhetnek

Vágólapra másolva!
Ahogy egymás után fejleszti erősebbnél erősebb dízelmotorjait a Volkswagen, egyre közeledik az idő, mikor a cég leányvállalata, a Bentley is gázolajjal hajtott kocsikat készíthet.
Vágólapra másolva!

Adrian Hallmark, a Bentley marketing igazgatója az AutoTelegraafnak elmondta, hogy egy dízelváltozat nagy nyomatékával és alacsony fordulatszámával tökéletesen megfelelne annak, amit a márka autóitól elvárnak az ügyfelek. Hallmark szerint jelenleg még nincs elég nagy igény, hogy a gyártó komoly pénzt fektessen gázolajos Bentley-k kifejlesztésére, de ez a jövőben könnyen változhat. Habár elsősorban mindenki a nagyobb dízel motorokat látná szívesen egy Bentley motorházteteje alatt, a marketingvezető állítása szerint a németek V10-es és V12-es TDI motorja nem fér be a jelenlegi Continental GT és a Continental Flying Spur motorterébe.

Egyébként nem csak a Bentley fontolgatja egy gázolajfogyasztó kocsi piacra dobását, ugyanis a nagy vetélytárs Rolls-Royce is latolgatja, hogy a BMW új, jelenleg még fejlesztés alatt álló, ikerturbós V8-asát beépítse-e az évtized végén megjelenő belépőmodelljébe.

Forrás: [origo]