Gázüzemű roadster Franciaországból

Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatja be a francia PGO Automobiles és a német BRA GmbH a kis példányszámban készülő Cévennes roadster gázüzemű változatát. A környezetbarát kisautó csak megfelelő mennyiségű pozitív visszajelzés esetén kerül sorozatgyártásba.
Vágólapra másolva!

A PGO Automobiles egy különleges, kis darabszámban készülő autókat gyártó cég, melynek jelenlegi modellpalettája két erősen porschés megjelenésű autóból, a szinte hajszálra egyforma Cévennesből és a Speedster II-ből áll.

A Genfben leleplezésre kerülő, gázzal működő Cévennes meghajtásáról egy középen elhelyezett, 1,6 literes turbómotor gondoskodik. A földgázzal és biogázzal is működőképes erőforrás 150 lóerős, 210 Nm-es csúcsnyomatéka 2300-as fordulatszámon jelentkezik. Mivel a kompozit műanyagból készült karosszéria miatt a 3,7 méteres autó tömege az egy tonnát sem éri el, a menetteljesítmények felettébb sportosak. A végsebesség 210 km/óra, 100 km/órára pedig mindössze 6,5 másodperc alatt gyorsul fel.

A Cévennes tankja összesen 132 liternyi gáz tárolására alkalmas, ami azt jelenti, hogy a kocsi egy tankolással akár 450 kilométert is megtehet. Fogyasztása 4,6 kg gáz 100 kilométeren, ez körülbelül 6,7 literes benzinfogyasztásnak felel meg. Ha a Genfi Autószalonon élénk érdeklődés mutatkozik a 48 ezer euróba kerülő autó iránt, a franciák elkezdik a gyártását.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]