VW-buszlimuzin Amerikának

Vágólapra másolva!
Kizárólag Amerikában dobja piacra a Volkswagen a Chicagóban bemutatott Routan buszlimuzint, amely a Chrysler Grand Voyager kissé módosított változata.
Vágólapra másolva!

A Chrysler Grand Voyager legújabb generációjáról már gyűjtöttünk tapasztalatokat a nemzetközi menetpróbán, és arról is írtunk, hogy az autó Volkswagen márkanév alatt is megjelenik majd. A németek olyan sikeresen alakították át néhány egyszerű fogással a Chrysler egyterű külsejét, hogy az eredeti modell csak sziluettjében emlékeztet a Routanra. A jellegzetes orr-rész és hátsó a Touareget és Tiguant juttathatják eszünkbe, az összhatás viszonylag harmonikusra sikeredett. Belül is enyhén átdogozták a három üléssorral rendelkező hétszemélyes autót, finomabb anyagokat és sok Volkswagen-alkatrészt építettek be.

A Routan kizárólag benzines V6-os motorokkal rendelhető, melyek közül az egyik egy 3,8 literes 197 lóerős, a másik pedig egy négyliteres, 253 lóerős erőforrás. A Grand Voyager 2,8 literes VM dízelmotorja nem lesz rendelhető. A Routan Amerikában 25 ezer dollárnál olcsóbb alapárral lép piacra.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]