Kémfotón a Mini kabriója

Vágólapra másolva!
Minimális álcázással kapták lencsevégre a mini 2009-ben megjelenő kabrióját. Bár külsejében alig különbözik a jelenlegi Minitől, motorválaszték terén jelentős frissítésekre lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Nagyon úgy néz ki, hogy a Mini megmarad a már bevált receptnél


A jelenlegi Mini Cabriolet 2004 óta van a piacon és még az első BMW-Mini modell alapjaira épül, tehát az autó egyes részei ár lassan hét évesek, így rá is fért a megújulás a típusra. Az új kabrió teteje nem különösebben különbözik a jelenleginél, ám maga az autó kicsivel hosszabb annál, így az utastérben kicsit tovább nyújtóztathatjuk majd lábainkat. Ennek a hosszabbításnak köszönhetően alig tűnhet föl, hogy az autó orra kicsit feljebb emelkedik a jelenlegi generációénál.

Az igazi említésre méltó újítás a motorháztető alatt sem ment végbe, hiszen a kabrió változat is a mostani új Mini erőforrásait veszi át. A PSA és BMW közös fejlesztésű erőforrásait használja a nyitott változat is. A kínálat legkisebb motorja a One-ba kerülő 95 lóerős 1,4-es, míg a Cooper egy 120 lóerős 1,6-ost kap, a Cooper S pedig már 175 lovas. A dízel-rajongók az 1,6-os 110 lóerős Cooper D-t vásárolhatják meg, amely egészen jó 104 g/km-es emissziós mutatót produkál. Természetesen minden változathoz rendelhető a BMW automatikus leállító/elindító rendszere is.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Az árról még nem tudni sokat, de a kocsi valószínűleg legalább 10 százalékkal drágább lesz a jelenleginél.