Lehullott a lepel az Audi TTS-ről is

Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan még nem mutatták volna be, de természetesen az Audi újabb modellje sem tudott titokban maradni, kiszivárgott róla több kép, és pontos információk. A TTS az S3-as erősített kétliteres turbómotorját kapta meg.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Egy kicsivel sportosabb külső, nagyobb kerek, de a lényeg a 272 lóerős TFSI motor

Az Audi újdonságai okán lassan már megszokhatjuk, hogy semmi sem marad titokban a hivatalos bemutatóig. Régebben az A4-esről kerültek ki túl korán hivatalos képek, most a TTS is erre a sosra jutott, amit az Audi talán bán, de a rajongók minden bizonnyal örülnek neki.

Forrás: [origo]

A TT csúcsmodellje az előzetes várakozásoknak megfelelően az S3-as Audiból, vagy éppen a Seat Leon Cuprából ismert kétliteres TFSI motort kapta meg, amely a Seat Supercopa versenyautójában 300 lóerőre is képes, de ebben kicsit gyengébbre vették. Azért, hogy ez legyen a legerősebb utcai verzió, az S3-as 265 lóerejéhez hozzáadtak még 7 lóerőt, vagyis 272 lovas lett. Az autó természetesen a quattro összkerékhajtási rendszert kapta meg, amelynek segítségével nem csak száraz aszfalton boldogul jó. A képek tanulsága szerint egyaránt lesz kapható hatfokozatú manuális, valamint DSG váltóval is, amely elég jó vezetési élményt garantál.

Forrás: [origo]

A TTS a fotók alapján minimálisan mérgesebb spoilerezést kapott, és a alumínium díszítések is jobban teret nyertek ebben a modellben, ezzel is hangsúlyozva a sportosságot. Pontos menetteljesítmény adatok még nem ismertek, mint ahogy az ára is kérdéses még, de a hazai regisztrációs adó szabályozások miatt várhatóan nem lesz drágább a 3,2-es FSI-nél.