Már tesztelik a Skoda Fabia S2000-est

Vágólapra másolva!
A Skoda már egy évvel ezelőtt a Genfi Autószalonon bemutatta a Super 2000-es kategóriába szánt Fabiáját, azonban egy ideig semmit sem lehetett hallani róla. Most végre elkezdték tesztelni.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A Fabia S2000-nek az Abarth Grande Punto és a Peugeot 207 S2000 lesz a két legnagyobb ellenfele, de a hírek szerint jön a Swift S2000 is


A Skoda egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy a második generációs Fabiából nem WRC versenyautót készítenek, hanem az akkor még újdonságnak számító, olcsóbb S2000-es kategóriában kívánnak helyt állni vele. Azóta a csehek egy kicsit csendben voltak, senki sem tudta, mi lesz a Genfben bemutatott autó sorsa. Közel egy év várakozás után azonban bejelentették, hogy elkészült az új versenyautó, és már tesztelik is.

A Fabia S2000 a kategória szabályainak megfelelően kétliteres szívómotort kapott, amely egy hatfokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtja mind a négy kereket. Ebben a kategóriában már csak mechanikus differenciálműveket lehet használni, tehát a Fabiában is ilyenek vannak, méghozzá három, de az autó így is elég komoly technikát képvisel. Ahhoz, hogy sikeres legyen, körülbelül 270-280 lóerő leadására kell hogy képes legyen, de mindennek az alapja a jól hangolt futómű.

Az autót várhatóan már idén bevetik, a hírek szerint a nemzetközi IRC és a nemzeti bajnokságokba is elad ilyen autókat a Skoda.