Összkerékhajtás a hatos Golfhoz

Vágólapra másolva!
A Volkswagen a legújabb, hatos Golfot is ellátja összkerékhajtással. A 4Motion rendszert a kétliteres TDI-hez is lehet majd rendelni.
Vágólapra másolva!

Eddig, ha Golfról és összkerékhajtásról volt szó, általában a nagyteljesítményű R32 változat jutott az emberek eszébe, pedig az ötös Golfnál az 1,9-es és a kétliteres TDI-hez is lehetett rendelni. A hatodik generációs Golf esetében már csak a kétlitereshez lesz elérhető a négykerékhajtás

A Volkswagen 4Motion rendszerében Haldex erőátvitel dolgozik, amely az útviszonyoktól függően képes elosztani a hajtást az első és a hátsó tengely kerekei között. A Volkswagen a hatos Golfhoz az előző generáció meghajtását alkalmazza, amely egyébként már a második generációja az 1998-ban bemutatott összkerekes rendszernek. Ebből egyébként körülbelül 100 ezer darabot adtak el a Golf osztályhoz kapcsolva. A hatodik generációs négykerékhajtású Golf kétliteres TDI motorja 140 lóerős, és hatfokozatú manuális váltó jár hozzá alapfelszeleltségként. A 4Motion változat végsebessége 206 km/óra, és 9,5 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/órára.