Kidobta hibrid-terveit az Audi

Vágólapra másolva!
Leállította tervezett benzines-elektromos hibridjei fejlesztését és a közeljövőben inkább a dízelek fejlesztésére koncentrál az Audi.
Vágólapra másolva!

A németek azután határozták el, hogy határozatlan ideig nem dobnak piacra benzines-elektromos hibridet, miután bejelentették, a Q5-ből sem készül környezetkímélő változat. A benzines-elektromos hibridek piacra dobásának leállítását ismerős okokkal indokolta az Audi: a hibrid technológia még mindig nem garantál olyan alacsony fogyasztást, mint azt sokan feltételezik, valamint probléma az is, hogy a nikkel-metál-hidrid akkumulátorok még mindig nem teljesen biztonságosak egy esetleges balesetnél az Audi állítása szerint. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne készülne környezetbarátabb verzió a jelenlegi modellekből.

Elsősorban a könnyebb alumínium alvázak és takarékosabb dízelek kifejlesztésére koncentrálnak majd, de például a Q5 nemsokára egy automatikus leállító-elindító rendszerrel gazdagodik. Emellett az Audi készíti válaszát a BMW károsanyag-kibocsátást csökkentő Efficient Dynamics rendszerére, amely a 2010-ben megjelenő A1-ben debütálhat.

Forrás: [origo]