Gyári fotókon a hibrid Honda Insight

Vágólapra másolva!
A Honda közzétette az Insight Hybrid sorozatgyártású változatáról készült hivatalos fotókat. A modellt jövő januárban, Detroitban mutatják be.
Vágólapra másolva!

Elkészült az Insight Hybrid sorozatgyártású változata, így a Honda a hivatalos bemutató előtt közzétette az autóról készült fotókat. A modell tanulmány változatát 2007 októberében mutatták be a Párizsi Autószalonon, ehhez képest a gyártásra kész verzión már néhány finomított és látványos formai elem fedezhető fel. Ilyenek például a kevésbé agresszív, diódás megvilágítású lámpatestek, a tető kissé átrajzolt vonalvezetése, a formásabb tükrök, a kerekek és a hűtőrács.

Az ötajtós Insight öt utast képes szállítani, padlólemezében pedig a jelenleg forgalomban lévő Civic IMA elektromos motorja található, amely egy benzinmotorral működik együtt. A hajtás a kerekekig folyamatosan változó áttételű, CVT-váltó segítségével jut el. Hogy milyen motort kap az Insight Hybrid, arról egyelőre csak találgatni lehet, a várakozások szerint egy 1,4 literes, i-VTEC erőforrás dolgozik majd az autó orrában.

A Honda 2009 tavaszától kezdi forgalmazni új hibridjét, ráadásul bár a hivatalos bemutató az Egyesült Államokban, Detroitban lesz, az autó minden olyan piacra eljut, ahol a Honda jelen van. Bár pontos árat egyelőre nem tették közzé, a modell körülbelüli ára a tengerentúlon 18-19 ezer dollár, vagyis 3,7-3,9 millió forint körül alakul majd. A Honda éves szinten 200 ezer darab eladását célozza meg, ennek a mennyiségnek körülbelül a felét Észak-Amerikában szeretnék értékesíteni.