Újabb fotókon a Ford Focus RS

Vágólapra másolva!
Végéhez közeledik az új Ford Focus RS fejlesztési ciklusa, és miután júliusban Londonban, ezt követően pedig Párizsban is bemutatták a modellt, jövő év elején már a szalonokba is eljuthat.
Vágólapra másolva!

A Ford már az RS árát is tudja - Európában 39 ezer euró, vagyis körülbelül 10,3 millió forint körüli áron kínálják majd a modellt, amelyről most újabb részleteket és néhány fotót is közzétettek.

A Ford az ST-ből kiindulva építette meg az új RS-t, természetesen nagyobb teljesítménnyel és még sportosabb tulajdonságokkal ellátva. Ilyen például az optikai csomag, vagy a RevoKnuckle felfüggesztés, amely szélsőséges terhelésnél a karosszéria stabilitásáért felel, a Quaife differenciálművel együtt.

Forrás: FordForrás: Ford


Az új Focus RS-ben a 2,5 literes Duratec motor dolgozik speciális vezérműtengelyekkel és áttervezett hengerfejjel. Ezek mellett az RS 40 milliméterrel szélesebb nyomtávval, 19 colos, 235 milliméteres gumikkal, áttervezett felfüggesztéssel, lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal várja a következő modellévet.

A vásárlók háromféle színből választhatnak majd, a vibráló zöld mellett kék és fehér színben, a beltérben pedig akár teljes bőrborítással, Recaro ülésekkel és csiszolt alumínium betétekkel készül a sportos modell.

Forrás: Ford

Oldalról is feltünő a különbség az ST-hez képest


Az új Focus RS forgalmazását 2009 januárjában kezdi meg a Ford Európában.