265 lóerős utcai Sciroccót tervez a VW

Vágólapra másolva!
Az Audi S3-ban megtalálható kétliteres turbómotorral szereli fel a Volkswagen a Scirocco 2010-ben érkező sportváltozatát, amely az R20T nevet viselheti.
Vágólapra másolva!

Várható volt, hogy a Volkswagen előbb-utóbb bemutatja a Scirocco sportváltozatát, és a legújabb hírek szerint a németek az R20T-t az R32-es verzió helyett jelentetik majd meg. A kocsi az Audi S3-ból érkező motorral kevesebb, mint hat másodperc alatt lesz képes elérni a 100 km/órás sebességet, de képes lesz 255 km/óráig gyorsulni. Természetesen a több erővel agresszívebb külső fog párosulni, a kocsi nagyjából úgy fog kinézni, mint a 325 lóerős GT24 versenyautó (a képeken). Ez nagyjából annyit jelenthet, hogy a visszafogottabb lökhárítók mellett a kocsi elveszti óriási hátsó szárnyát és motorháztetejének légbeömlőit, de a főbb motívumok, így a kiszélesített sárvédők és a küszöbidomok a szériaautón is megmaradnak.

A 2010-ben megjelenő autó elkészülése azt is jelentheti, hogy a németek lemondanak az R32-es változat megépítéséről, mivel annak V6-os motorja valószínűleg nem lett volna képes a szükséges emissziós mutatók produkálására és fogyasztása is túl nagy lett volna.

Forrás: [origo]