Új képek a Panameráról

Vágólapra másolva!
Új gyári felvételek kerültek fel az internetre a Porsche első négyajtós szedánjáról, melynek gyártása jövő áprilisban indulhat meg.
Vágólapra másolva!

A fotókkal egyszerre néhány nem hivatalos adat is napvilágot látott a Panameráról. Az új Porsche ezek szerint 4,97 méter hosszú, 1,9 méter széles, és 1,4 méter magas lesz, de a tengelytávja is tekintélyes, 2,9 méter. Tömege, motortól és felszereltségtől függően 1,8 és két tonna között alakul majd. Kezdetben háromféle benzinmotor közül lehet majd választani, az alapot a 3,6 literes, V6-os 300 lóerővel, ezt a 4,8 literes ,V8-as követi a palettán 405 lóerővel, a csúcsot pedig ugyanennek az erőforrásnak a turbós változata jelenti 500 lóerővel.

A Panamera rengeteg technikai csemegével érkezik, így lesz benne elektronikusan vezérelt légrugózás, önzáró differenciálmű és a 911-esben bemutatott PDK dupla kuplungos, automatizált sebességváltó is. Egyes változatok összkerék-meghajtással is megvásárolhatók lesznek. 2009 áprilisában kezdődik a gyártás, egy hónappal a hivatalos leleplezés után, ami a Genfi Autószalonon lesz. Kezdetben évi 20, később 26 ezer legyártott példányra számíthatunk. A legolcsóbb, hátsókerék-meghajtású V6-os alapára, a pletykák szerint 80 ezer euróba fog kerülni, a legdrágább, turbós, összkerekes V8-as ennek a másfélszeresébe.

Forrás: [origo]

Kattintson a képre a galériához!